Mer information

tisdag 24 maj 2011

Felbeskrivning av TUF på Metapedia

Satt och googlade på TUF istället för att plugga och såg att TUF beskrivs så här på Metapedia.


Turkiska Ungdomsförbundet (TUF), är ett nationalistiskt och identitärt ungdomsförbund för turkiska ungdomar bosatta i Sverige. Turkiska Ungdomsförbundet bildades 1983 som en kommitté under Turkiska Riksförbundet med utgångspunkten att samla turkiska ungdomar under ett tak. Sedan 1995 är TUF en självständig organisation som idag består av cirka 7000 medlemmar i 35 föreningar från 11 regioner; Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Varberg, Gävle, Norrköping, Linköping, Jönköping, Uppsala och Eskilstuna. Turkiska Ungdomsförbundet bedriver även lobbyverksamhet. Turkiska Riksförbundet erhöll 672 257 svenska kronor i statliga bidrag under 2010.


Blir jätteprovocerad av det här, TUF är på alla sätt ett obundet förbund och det här är helt fel beskrivning av förbundet. Har mailat deras redaktion, för i min ilska förstod jag inte om jag kunde redigera bort det felaktiga själv eller inte. Någon annan kanske vet? Jag väntar spänt på ett svar från deras redaktion nu.

Här kan ni finna texten.

3 kommentarer:

 1. Till skribenten som uppmärksammat detta.

  Jag är inte ett dugg förvånad över beskrivningen av TUF. Inte för att bilden överensstämmer med TUF men för att det finns en turkofobi i Sverige. Det har gått så långt att man ibland känner sig förtryckt i detta samhälle. Tråkigt men sant. Blir inte överaskad och kommer aldrig att bli det.

  SvaraRadera
 2. Vad är det i beskrivningen som inte stämmer, menar du? Det fetstilta?

  SvaraRadera
 3. förbundet är inte nationalistiskt nej precis

  SvaraRadera