Mer information

onsdag 11 maj 2011

Omvalet i Västra Götalandsregion

Bor du i Västra Götalandsregion? Då har du mellan den 5 till 15 maj en än gång chansen att rösta om vilken/vilka partier som ska sitta i regionfullmäktige i Västra Göteland. Detta val är historiskt, aldrig någonsin har ett omval varit så stort.
Varför blev det omval?
För att 104 felaktigt godkända budröster, 2 väljare som ej fått rösta, 26 oräknade förtidsröster och 16 centerröster som inte kommit med i slutliga sammanräkningen. Ifall det sistnämnda skulle räknas med, skulle Centerpartiet tagit en riksdagsplats från Socialdemokraterna. På grund av detta anser valmyndigheten att dessa fel har påverkat valresultatet och därför beslutat om ett omval i Västra Götalandsregion och Örebro.
Vad beslutar/gör regionfullmäktige?
Västra Götalandsregions fullmäktiges viktigaste uppgifter är att besluta om sjukvård och kollektivtrafik som tåg, buss, spårvagn inom regionen. Deras viktigaste projekt just nu är ”Västlänken” som handlar om att förbättra trafiksituationen inom regionen, både vanliga vägar och spårvägar.
Så om du inte är nöjd med kollektivtrafiken eller har synpunkter på sjukvården inom Västra Götalandsregionen har du en än gång chansen att påverka. Glöm inte att världen över kämpar människor för att få demokrati, så utnyttja demokratin genom att gå och rösta senast den 15 maj!

/Gästbloggare Hilal Atik från Göteborg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar