Mer information

torsdag 16 juni 2011

Tips för sommardagar

Minns ni att Euroturk recenserade resereportageboken om Turkiet i sitt sjätte nummer? Må så vara att vi här på bloggen är lite efter men under resans tid bloggade även författarna, varsågod att ta igen lite Turkiet läsning så här under lata sommardagar.

Vi har tidigare också tipsat om P1:s programserie från förra året "med ena foten i Turkiet" men det tål att tipsas om igen, i fyra delar avhandlar Emma Janke och Ulrika Bergqvist på Klippan produktion landets olika lager. Allt ifrån flyktingproblematiken i Istanbuls myller, minoriteter, den stora slöjkontroversen och de stora kontrasterna mellan landets rika och fattiga.  Här kan du lyssna på programmen. Du kan också göra det via din iPhone, appen "SR".

Nu kan det ju vara så att man känner att man kan det gamla hemlandet utan och innan men jag själv finner stort nöje i att lyssna på hur objektiva betraktare ser på Turkiet. Initiativ som tas för att visa upp det riktiga Turkiet, inte bara den genomgående inte så kritiska synen svenska medier förmedlar idag, bör uppmärksammas och uppmuntras!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar