Mer information

torsdag 29 september 2011

FAQ om Istanbulresan

Varje år anordnar TUF Stockholm en populär Istanbulresa. I år är datumen 2-7 november och temat är konst. Vi ställer några vanliga frågor till Kadir Kulbay, ordförande för TUF Stockholm.


Vad gör ni på resan?
Bland annat tittar vi på sevärdheter, har frågesporter, lär känna varandra, fikar på klassiska Istanbulställen  med mera.

Vilka får åka med?
De som är över 18 år, man ska inte ha deltagit på resan tidigare. Man ska visa ett intresse för kulturen i Istanbul. Ett tips är ett lägga ner tid på ett bra anmälningsbrev.

Hur mycket kostar det och vad ingår?
2000 kronor. Resa, logi, mat, inträdeskostnader till museum och sevärdheter. Taxi och kommunala medel när man reser gemensamt

Varför är temat konst och vad innebär det i praktiken?
Temat har alltid vart kultur och vart brett, ett generellt begrepp som inte sagt så mycket. Det har blivit rätt så uttjatat. Vi vill gå in via ett snävare fokus.

Därför har vi sagt konst, och i det ingår bland annat teaterpjäser och museum som stämmer överens med temat. Självklart besöker vi också de klassiska Istanbul landmärkena.Har man någon fritid?
Man brukar få det, ja. Under museibesöken brukar man få kortare tider av fritid. Sista, eller näst sista dagen brukar man få några timmars fritid.


Kvällarna då?
Ja man får fritid på kvällarna då vi är kvar på hotellet, men då ska fritiden spenderas på hotellet. De flesta kvällar har vi gemensamma aktiviteter.

Varför är det alltid samma människor som åker?
Det kanske ser ut så men så är det verkligen inte. Det är en fördom om TUF. Vi tar in våra aktiva ungdomar som ledare, de som arbetat och gjort mycket under året. Även andra aktiva medlemmar får följa med som deltagare, det är alltså ett plus att ha vart aktiv. Vi värnar dock om en blandad grupp och tar gärna in "icke-aktiva" så lägg ner tid på ditt anmälningsbrev!

Tack Kadir!

Du söker genom att maila info@tuf.nu , sista anmälningsdag är 3 oktober och mer information hittar du här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar