Mer information

fredag 28 januari 2011

Tufomania

Tufomani

torsdag 27 januari 2011

Ambassad

Bild från Möte med representanter från ambassaden tidigare idag.

Mycket värt att kolla in!On man bortser från Åkessons språkliga förhinder kan man väl ändå komma överens om att det är så här man ska tackla SD? Genom att vara påläst

onsdag 26 januari 2011

Semla

Året första semlor på Tuf!!

Vux utbildning

För er som vill söka till Jensen vuxenutbildning, glöm inte att sista ansökningsdatumet är 2 feb!

TUF stockholm fikat

Glöm inte TUF stockholms månatliga fika. Här är lite bilder från förra gången.

TUF Stockholm har satt igång en ny tradition! Den sista torsdagen varje månad kommer TUF Stockholm att anordna fika på Café Baresso. Här får du tillfället att träffa nya människor, umgås och ta del av en trevlig kväll.

När: Torsdagen den 27:e Januari 2011
Tid: 17.00-20.00 i
Plats: Café Baresso
Adress: Nybrogratan 21, Östermalmstorg (T-bana)

Ni är alla varmt välkomna, ju fler desto bättre

´

tisdag 25 januari 2011

MYTömde bilder från kameran och hittade dessa två bilder från Mustafa Yilman seminariet. Se där se här!

Ni som missade det missade verkligen något!

Radio hej merhaba


RADIO HEJ RADYO MERHABA

Artik radyomuz Radio Hej Radio Merhaba Bizim yani Isvecde yasiyan Turklerin radyosu oldu! Daha önceden bilindigi gibi Isvecde sadece Jönköping sehrinden yaptigimiz yayinlarimizin sinirlarini kaldirdik ve artik butun Isvec e ayni zamanda Turkiyemize kisacasi butun dunyaya ulasabiliyoruz.Radiohej.com veya Radiohej.se adresinden web uzerinden bizi dinliyebilirsiniz Amacimiz butun Isvecde yasayan Turklere ulasmak bunun icin önceden lokal olarak devam ettigimiz radyo yayinlarimiz artik sadece lokal olarak degil Isvecdeki Turk radyosu olarak webden de yayin hayatina devam ediyor .RadioHej Isvecdeki turklerin sesi!!

Saygilarimizla
Radiohej yayin yönetmeni Soner Alacam

jobb jobb jobb

Läste någonstans att tisdag förmiddag, alltså idag klockan 10 är den tiden då folk känner sig som mest stressade. Det stämmer otroligt bra på oss här på förbundet, det är en febril aktivitet här just nu. Serpil och Okan räknar flaggor, jag har telefonluren fastklistrad vid örat och Selcuk äter chips. Haha.

Efter skidresekoman blev det direkt full fart tillbaka till det dagliga arbetet på TUF med tillhörande möten och planering. Och till att läsa nyheter. Och bli utsatt för denna extrema dumhet.
Som tur var finns det även lite positivt att hämta från dagens skörd. Läs denna intressanta artikel om Terrordrabbade i EU 2009.

En betydande del av den här veckan kommer att gå till att reflektera och sammanställa resultatet från skidresan, så det är nog bäst att sätta igång. Nu. Hejdå

måndag 24 januari 2011

Sms-plankare riskerar fängelse


Hemsidan skickar falska sms-biljetter till din mobil helt gratis.
Men vad få vet är att de som använder tjänsten riskerar att dömas till fängelse i upp till två månader.
– Du gör dig skyldig till bedrägeri, säger Ismo Salmi, jurist på advokatfirman Salmi & partners.

Tjuvåkarna i Stockholm har skapat en ny metod för att lura SL. Via hemsidan skapas falska SMS-biljetter som skickas utan kostnad till din mobil. För spärrvakter och busschaufförer är ”sms-biljetterna” svåra identifiera som falska eftersom de är identiska med de riktiga biljetterna.
– Det är osolidariskt att inte betala för sig, vi behöver alla biljettintäkter vi kan få, säger Maria Adolfsson, pressekreterare på SL och fortsätter:
– Man ska veta att det är ett allvarligt brott att förfalska biljetter. Vi polisanmäler de som åker fast.

Riskerar fängelsestraff
Ismo Salmi, jurist på advokatfirman Salmi & partners, bekräftar att förfalskning sms-biljetter är ett allvarligt brott.
Enligt honom gör man sig skyldig till bedrägeri och riskerar att dömas till upp till två månaders fängelse om man åker fast.

– Att förfalska sms-biljetter är egentligen samma sak som att sitta hemma och tillverka egna SL-kort. Man gör sig skyldig till bedrägeri. Är du 18 till 19 år och ostraffad kommer du nog undan med dagsböter och villkorligt. En person i 30-årsåldern med god inkomst löper däremot stor risk att dömas till fängelse i en till två månader, säger han.

”Stora skadeståndskrav”
Och värre kan det bli för personerna bakom sajten. Enligt Ismo Salmi riskerar de ett fängelsestraff i upp till ett år.
– De riskerar stora skadeståndskrav och fängelsestraff. Jag har haft lilkande mål och då har det yrkas på ett halvårs fängelse, säger Salmi.
SL har i dagsläget ingen metod, förutom kontrollanterna, att stoppa sms-fusket.
– Men vi tittar på möjligheterna att spärrvakter och busschaufförer ska kunna använda en automatisk läsare, säger Adolfsson.

2011-01-24 13:37
Skribent: Jonas Blomquist - Minimedia
http://www.prisjakt.nu/pryl/ovrigt/329_sms_plankare_riskerar_faengelse

söndag 23 januari 2011

Upp

Efter hörndiskussioner om identitet och TUF kör vi nu charader. Vi har även hunnit med ett besök vid Tammerfors, kollat på igloo och vattenfall och såklart har x antal deltagare blivit mulade. Det snöar för fullt i Åre och man sjunker ner nästan till låren (vi som är korta). Jättefint