Mer information

torsdag 24 februari 2011

Talangjakten

Regler för talangjakten!


FAKTA
Auditions
Malmö:
Tid: lördag 19 mars, kl 13.00 - 16.00
Plats: Sofielunds Folkets hus, Rolfsgatan 16

Göteborg:
Tid: söndag 20 mars, kl 17.00 - 20.00
Plats: Vårvindens fritidsgård, Daggdroppegatan 3 (Biskopsgården)

Jönköping:
Tid: lördag 26 mars, kl. 13.00 – 16.00
Plats: Linnésalen i Stadsgården, Sparvhöksgatan 7 (Råslätt)

Stockholm:
Tid: söndag 27 mars, kl 12.00 - 15.00
Plats: Riksteatern i Hallunda, Hallundavägen 3
Turkiska Ungdomsförbundet

Regler:
·         Föranmälan sker senast två dagar före audition (rekommenderas). Anmälan sker på www.riksteatern.se/talangjakten. Anmälan kan också ske på plats.
·         Tävlingen är till för alla i åldrarna 7-30 år. En förälders medgivande behövs för barn under 18 år. Vid anmälan på plats behövs legitimation för alla som är 18 år och äldre.
·         Högs 30 uppträdanden per audition, det är först till kvarn som gäller!
·         Max fem minuters framträdande per talangnummer.
·         Eventuell vinstskatt betalas av vinnarna.
·         Riksteatern behåller rättigheter av klippen som görs via produktionsbolaget.
·         Deltagarnas sånger får inte innehålla kränkande ord mot enskild individ och grupp. Om detta skulle ske har Riksteatern rätt att ta bort bidraget från tävlingen.
Viktiga datum:
·         1-8/4 Alla klipp finns tillgängliga på YouTube. Man röstar genom att titta på hela klippet
·         8/4 Röstningen avslutas kl 21.00
·         11/4 Finalisterna presenteras
·         15/4 Repetition för alla finalister på Riksteatern i Hallunda.
·         17/4 Stor final i Kungsträdgården

För mer information och anmälan:

Astana och Ung och dum

Hej!


Nu har det ju gått ett bra tag sedan jag var i Kazakstan men här kommer en intressant rapport från hela OSCE, human dimension mötet för er som är lite mer intresserade.
Det är publicerat på den ideella organisationen OSSE-nätverkets hemsida, jag träffade själv Andreas Hernadis som har vart med och skrivit inlägget på plats i Astana och vi hade ett intressant samtal om våra sysselsättningar. Nätverket i sig är en mycket intressant aktör, som bland annat var med om att organisera det mycket populära seminariet "Turkiet - mitt i spänningsfältet". Ni kan se klipp och inspelningar från seminariet på SVT-play.
"Under denna session om migration var en representant från Turkiska Ungdomsförbundet i Sverige närvarande och gjorde ett bra inlägg i debatten. Vi pratade senare med ordföranden för förbundet som var på plats i Astana (Alev Akbas). Hon berättade att förbundet brukar försöka bevaka dessa typer av arrangemang. Man var speciellt engagerad i turkars integrering i olika samhällen runtom i världen.
Heidelberg forum (NGO för tyska medborgare med turkiskt ursprung) uttalade att det i dagsläget lever ca en miljon turkiska migranter i Tyskland som fortfarande inte är fullt integrerade trots att de varit bosatta där i tre-fyra generationer. Företrädaren för detta Forum menade att den tyska regeringen ignorerar detta problem.
"
Bra beskrivning:


"Några vardagstecken på att detta är ett auktoritärt land kunde vi notera. Toppmötet 1-2 december inföll på en onsdag och torsdag. Dessa två dagar förklarades som helgdagar i Astana – i stället blev lördag och söndag arbetsdagar! Alla viktiga gator stängdes av, busslinjer ställdes in. Människor borde inte finnas i omlopp när det fanns internationella delegationer i staden… Och redan när vi kom den 26 november vimlade det av poliser i grupper överallt. På flygplatsen var samtliga inrikesflyg helt sonika inställda den 30 november, då vi skulle flyga iväg. Det var den dagen då utländska delegationer beräknades komma."


Såg även att projektet Ung och dum:s hemsida är uppe och klar, det är ett projekt som syftar till att lyfta synen och barn och unga. Projektet är ett samarbete mellan Sveriges elevråd, SVEA, centrum mot rasism och Rädda barnens ungdomsförbund, och inte nog med det! Vår kära medlem Gulsen är också projektassistent och vi har via henne fått mycket värdefull information om projektet. Bland annat har jag blivit inspelad när jag berättar om hur jag blivit åldersdiskriminerad, om man bortser från min irriterande attityd på videon så berättar jag i princip om hur det var att bli ordförande för TUF, vilka reaktioner jag fick och hur jag bemöttes. Många kanske lyfter på ögonbrynen när jag nämner att det faktiskt vart mest män som vart skeptiska till mig på ordförandeposten men det är faktiskt ingen hemlighet. Finns mycket mer jag skulle vilja berätta om men de sparar jag nog till någon annan gång, med manus den här gången haha. Sedef har också bidragit till deras blogg, vilket kom upp här om dagen.


Läs läs läs läs här!


Glöm inte TUF Stockholms fika på Cafe Baresso imorgon, och glöm för all del inte demonstrationen nu på lördag i Stockholm och Göteborg mot Armeniens folkmord i Hocali! Följ alltid vår blogg för att inte missa de senaste och bästa nyheterna. De senaste dagarna har det också rasat en otroligt intressant debatt under Selams inlägg här under, in och läs!


Alev

tisdag 22 februari 2011

UNG Och DUM

Läs här vad vår egna förbundssekreterare Sedef Ünlü har att säga om Rasism.

Detta är hemsidan för projektet Ung&Dum som drivs av Sveriges elevråd - SVEA, Centrum mot Rasism och Rädda Barnens Ungdomsförbund. På hemsidan kan du se flera blogginlägg som behandlar åldersdiskriminering och rasism.
Kolla även deras tre verktyg för att förbättra vårt samhälle; Utbildningarna, Valet och Påverkan.
Du som turkisk ungdom kan säkert bidra och hjälpa till att påverka!


www.ungochdum.se

TUF

Talangjakten 2011 - Ta plats i rampljuset!Är du mellan 7-30 år?
Har du eller din vän en talang, vilken som helst?
Passa på att anmäla er till årets talangjakt!
Ditt framträdande filmas och läggs upp på YouTube där finalisterna från varje ort röstas fram av tittarna.

Kom på våra Auditions:

19/3 Malmö
20/3 Göteborg
26/3 Jönköping
27/3 Stockholm

17/4 Stor final i Kungsträdgården i Stockholm! Vinnaren får en mini PC och flygbiljetter.

Talangjakten är ett samabrete mellan Riksteatern och TUF
Vill du läsa mer eller anmäla dig? Besök:
www.riksteatern.se/talangjakten

Talangjakten sponsras av:
Bredbandsbolaget och Turkish Airlines

Protest

Ermeni işgalcilerin Karabağ"da yaptıkları Hocali SOYKIRIMInı protesto gösterisi!
26 Şubat Cumartesi günü
Saat 14.00 - 16.00'da

Sergelstorg'da
Yürüyüş Göteborg'da saat 13.00'te Kungsportsplatsen'de başlayıp Brunsparken'de tamamlanacak. 


Slut upp mot de armeniska ockupanternas FOLKMORD på turkarna i Hodjali i Karabagh-Azerbaijan!
Lördagen den 26 Februari
kl. 14-16!
På Sergelstorg i Stockholm!

måndag 21 februari 2011

Nu så

Diskuterar euroturk för fult!

Debatt

Tjena gott folk!

Jag skriver idag på bloggen eftersom jag vill dela något med Er. Något som, rentav, gjort mig skitförbannad (ursäkta ordvalet). Det är sällan som jag känner för att ge uttryck för mina åsikter via nätet när jag är såhär förbannad.Under eftermiddagen när jag återvänt från jobbet så fick jag ett flygblad av morsan som hon ville att jag skulle läsa igenom. Flygbladet tillhöde ett så kallat "Svenskarnas Parti". Som rubrik på flygbladet hade man valt ”Vem tjänar på mångkulturen”.

Jag vet inte vilken gurka (hiyar) som har skrivit texten men jag ska citera ifrån det så får ni avgöra vad ni tycker. Under rubriken Svenska arbetare har man skrivit att det är dessa,” svenska” arbetare, som är förlorare. ”Ju fler invandrare desto mer konkurrens” och detta, menar man, lider det ”svenska” folket av. Att påstå att mångfald och mångfacetterad kunskap på en svensk arbetsmarknad är dåligt för välfärdsstaten Sverige är inget mer än dumheter som begrundar sig i okunskap. Den konkurrens som, skrivaren menar, är ett problem höjer kraven på kompetens och det höjer i sin tur kvaliteten av varor och tjänster på svenska marknaden. Om Sverige har kommit att bli ett föregångsland i Europa så är det lika mycket invandrarnas förtjänst.

Skribenten har också har även poängterat att vi invandrare får särbehandling eftersom vi har företräde på arbetsmarknaden. Ursäkta mig men skämtar den här människan. Våra förfäder kom till Sverige under 60-talet i och med den arbetskraftsinvandring som behövdes till Sverige. De jobbade ibland på två eller tre arbetsplatser. Man pendlade mellan jobben och ibland var den enda sömnen, den som man fick på resvägen mellan jobben. VI betalar och skatt, VI tog jobben som ni vägrade ta, VI var med och byggde Sverige. Ska en sådan här människa komma och säga att etniska svenska, som mina föräldrar, inte är välkomna i MITT land. Ska en sådan här människa säga att ”såna som jag” inte är välkomna i ett land som jag tillfört så mycket till.

Det roligaste som jag har läst i denna text av denna obildade människa är när denne skriver att det inte kommer att finnas några ”svenskar” kvar i Sverige i framtiden. Kan jag då få svar på en fråga? Vad f#n är en svensk? Är man svensk om man käkar köttbullar med potatismos och lingonsylt? Är man svensk om man går på kräftskivor? Då tror jag nog att jag uppfyller kriterierna. Nej men just det ja, jag har ju inte blont hår och blåa ögon. I sådant fall känner jag många nysvenskar (som man så fint brukar säga) som har ariskt utseende.

Till alla ungdomar som läser detta. Glöm inte att våra förfäder var med och formade det Sverige som finns idag och det är lika mycket vårt land som någon annans.


Selam

Oj!

Fullt med folk på redaktionsmötet!

söndag 20 februari 2011

Ibland har man tur =D


Ja nu är jag på väg hemåt efter två möten idag i goa götet.
Passar på att berätta en liten händelse som visar att olyckor i livet kan leda till andra lyckor i framtiden, ett tecken på det är detta. (se bilden)

Ja kakor och te som man får vid första klass på tåget =D
Anledningen att jag sitter här är tyvärr inte för att jag är så populär och älskad (eller?) utan hade 2 klass till att börja med, med det tåget blev inställt och jag fick ett nytt tåg att åka med, dessvärre hamnade jag i djurtillåtet plats. Nackdelen med detta är att jag är pälsdjursallergiker, dvs inte den bästa kombinationen som ni kan förstå =P
Jag gick och ville byta plats, men de hade inte några 2 klass kvar så jag blev förflyttat upp till första klass (första gången jag åker 1kl, känns lyxigt).
Ja, ibland så får man lite plåster på såret för ens motgångar =)
Så om något dåligt händer er, vem vet, det kanske leder till något bra i framtiden ;)

//Erol

Göteborg part 2

GTUF årsmöte!

Göteborg part 1

Framme i Göteborg efter en sköööön tågresa! Är vid FTUs lokal
med Erol, ska ha ett möte med ungdomarna här och kolla läget!