Mer information

lördag 19 mars 2011

Bild

Talangjakten Audition Malmö


Talangjakten startar om några minuter!! Deltagarna är på plats och repar in i det sista :)

fredag 18 mars 2011

Match

Vad tror ni om derbyt mellan fenerbahce och galatasaray idag då?

Det är väldigt många svenskar som åkt ner för matchen och ännu fler sitter förmodligen bänkade framför tv:n idag. Spännande!

torsdag 17 mars 2011

Countdown

Nu är det exakt en månad kvar till Barnens dag i Stockholm och det pågår förfullt med massor av jobb, såsom affischer, sponsorer, volontärer, jobbuppgifter mm.

så var taggad den 17 april och glöm inte ta med hela familjen till kungsträdgården!

Hej!

Känner ni igen känslan: man sitter och pluggar intensivt i skolans datasal. Plötsligt känner man sig iakttagen. Man vänder på huvudet 1 cm och möter en blick som är lika förvirrad som din. Gliporna mellan datorerna i datasalar skapar verkligen många intressanta tillfällen. Eller allas tysta irritation när människor pratar högt i bibliotek, alla är otroligt irriterade men ingen orkar säga något. Eller människor med jättehög musik i sina hörlurar som sjunger med ibland, i  helt tysta lärosalar.

Nu avslöjade jag vad jag gör för tillfället, trots hetsen inför barnens dag har jag vart tvungen att ta en liten paus och nu sitter jag och studerar inför en tenta. Tyvärr är det intensiva tentamenperioder för alla, men föreningslivet och aktiviteter utanför skolan dundrar på i hög takt som vanligt.

På lördag är det den första auditionen för talangjakten i Malmö, och på söndag är det Göteborgs tur. All information om hur du deltar finns här.

Nu på lördag anordnas också ett seminarium med ämnet befrielsekriget i Canakkale och stupade soldater klockan 14.00 i Rinkebyskolan, samma seminarium gästar Göteborg den 20 mars klockan 15.00. Mer info om plats kommer senare.

Den 27 mars är det dags för den populära teatern "Yarinlara Gec Kalmadan" att spelas upp igen, hela två gånger på en dag!

Den 26 är det Jönköpings tur i talangjakten, och den 27 kan du gå på audition i Stockholm!

Den 26 mars anordnas också en barnaktivitet till Fjärilshuset i Stockholm, ni kan anmäla era barn här.

Samma dag, den 27 mars anordnas också ett seminarium och kvinnosjukdomar av Umut Vakfi på ABF, mer information finns här.

Tsaf anordnar ett inspirerande seminarium med den lyckade akademikern Muhammet Toprak den 24 mars i Stockholms universitets lokaler.

Och nu börjar det dra ihop sig inför barnens dag den 17 april, här kan du anmäla dig som volontär. Passa på då vi har begränsade platser i år.

Satt även och kollade ABF i Stockholms hemsida, de har ett intressant kalendarium och två seminarieämnen som intresserade mig.

Muslimer i nya samhällen
Anne Sofie Roald, islamolog och professor i religionshistoria, resonerar i sin nya bok om en stor muslimsk majoritet kan skapa sociala, religiösa och politiska problem i Europa.
• Tisdag 22 mars


Hatet mot muslimer
Andreas Malm, journalist och doktorand vid Lunds Universitet, sätter stråklastarljuset på myterna om muslimer i pocketversionen av ”Hatet mot Muslimer”.
• Tisdag 29 mars

• Kl 18.00 ABF-huset, Sveavägen 41 • Fri entré


Så ja, så här mycket är det just nu. Men håll med om att det är en väldigt spännande vår i år!

Besök hos X-cons Haninge


Förra veckan var jag Okan och Emre på besök hos X-cons Haninge.

Här finns lite info om hela organisationen; www.x-cons.se/


X-cons har nyligen startat en lokalförening i Haninge, där ordföranden är Dervis "Dennis" Aksay. Dennis abi och hans sekreterare Ayla var tidigare på besök inne på TUF och vi fann många gemensamma nämnare vi kan arbeta utefter. Liknande målgrupper, integrationsfrämjande åtgärder mm.

Mötet hos X-cons Haninge var mestadels för att gratulera för deras nya lokaler. Ni skulle ha sett vilka resurser! Det fanns allt från separata datarum, dans-biorum, mötes-konferensrum, vilorum, egen kiosk, biljardbord, större yta för soffor och PS. De har även tillgång till egen sporthall med pool!

Vi från TUF blev helt häpna av att se den lokal som vi på TUF länge önskat för våra medlemmar! Snacka om meningsfull fritid för Haninges ungdomar! Det var riktigt härligt och inspirerande att se att ungdomar och barn har tillgång till sådana resurser!
Därmed vill jag ge ett stort eloge till Dervis "Dennis" Aksay och hans styrelse i X-cons Haninge!!


Vi hoppas på TUF att vi en vacker dag kan bidra med liknande lokaler för våra egna medlemmar.


PS. måste tillägga att ordföranden Dennis bjöd oss på ett live saz uppträdande. Inte alltid man möter sådant på föreningsmöten :)

Sedef

måndag 14 mars 2011

Ibrahim Tatlises i intensiven

Har ni hört det senaste? Ibrahim Tatlises blev skjuten i huvudet igår kväll och ligger i intensiven nu. Han ska ha blivit skjuten med automat vapen genom en bil med fem personer i efter att ha lämnat Beyaz TV studion då han precis hade blivit klar med inspelningen av Ibo Show.

Enligt median så misstänker man att det är terror organisationen PKK som ligger bakom attentatet då man har använt sig av automat vapen. Något som stärker misstankarna är att man tror på att det är automat vapnet kalashnikov som använts vid attentatet.

Världsmedian har också uppmärksammat detta med rubriker som:
Reuters: Turkisk sångare skjuten.
AP: Turkisk sångare kan bli förlamad.
AFP: Turkisk känd sångare kämpar för livet.
BBC: Turkisk känd sångare har blivit skjuten.

Inget är fastställt än om hans hälsa mer än att han kämpar för livet, det skrivs mycket och olika om händelsen i Turkisk media, det bästa är nog att vänta och se vad som händer.

Hoppas att ni får goda nyheter där ute!

söndag 13 mars 2011

Slut för idag!På väg hem till Malmö efter möte på TUF, där det diskuterades fullt om 23 Nisan som närmar sig sakta men säkert. Nu är man fullt taggad inför sista biten som återstår för ett grymt firande i år med!

Ps: framme kl 00.10, buuu på det!