Mer information

lördag 9 april 2011

Ett smartare Sverige

Ingen dålig Facebook framsida att mötas av!

Resecentrum

Resecentrum bildades 1990 ursprungligen i Solna och flyttade till centrala Stockholm hösten 1998. Resecentrum i City AB ingår idag i en koncern med moderbolaget DT&M AB (Dinler Trading & Management AB / Siffercentrum), systerbolaget Airtrips Nordic Holidays AB samt dotterbolaget Resecentrum i Stockholm AB.

Resebyråverksamheterna i Sverige växer stabilt varje år. Detta tack vare duktiga medarbetare, nöjda återkommande kunder och marknadens bästa boknings- och ekonomisystem levererade av Amadeus, Galileo, Worldspan och Nextres samt Travelwire Point of Sale.

Resecentrum har IATA-rättigheter och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.

Deras huvudsakliga arbetsområden är: Privatresor, affärs- och gruppresor samt resor till Turkiet.

Deras honnörsord är: Kvalitet, kunskap och service.

Välkommen till Resecentrum!


Adress:
Resecentrum i City AB
Sveavägen 39
Box 3245
103 64 STOCKHOLM
Telefon:
+46 8 22 22 90
Telefax:
+46 8 22 44 90
E-post:
info@resecentrum.se

Fwd:

> Missa inte Konyaspor och Karademir Karabukspors stora nyhet imorgon kl 13:00 (svensk tid) på TRT 3 !
>
> Mer info se
>
> http://www.haberisvec.com/index.php?option=com_content&view=article&id=176%3Atrtde-canl-yaynda-svec-konya-kardemir-karabuekspor-konuulacak&catid=5%3Aspor&Itemid=6

fredag 8 april 2011

IBM - Ett Smartare Sverige


IBM i Sverige har en vision om ett Smartare Sverige. Som ett led i det arbetet och som en del av IBMs 100-års firande kommer IBM i Sverige att arrangera och genomföra en så kallad 'jam' mellan Sveriges ungdomar i åldrarna 15-25

Tanken är att ungdomar mellan den 3-5 maj via nätet ska kunna diskutera sina drömmar, framtidsmöjligheter och hur de ska kunna förverkliga dessa i en ”jättechat”. Detta kommer ske inom bestämda områden som: Jobb, Utbildning, Företagande, Boendesituation och Demokrati/Påverkan.

Projektet är öppet för alla i hela Sverige och bygger på ett samarbete med kommuner, ideella - och frivilligorganisationer som vill engagera sig och ge plats åt ungdomarnas egna röster. Vilka utmaningar ser de i sin vardag och hur ser de på sin framtid?

Tillsammans kan vi hitta lösningar som kan leda till förändringar –inte bara för våra unga, utan även för samhället i stort.

När: Den 3 – 5 Maj 2011
Vem: Unga i åldern 15 – 25
Info: Facebook.com/smartaresverige

Stockholm Galatasaraylılar Derneği


Stockholm Galatasaraylilar Dernegi startades år 2002 med tanken att samla ihop alla Cimbom supportrar under ett tak i Stockholm. Hur vi lyckades samla allihopa under ett tak? Jo, genom att ordna sportsliga, sociala och kulturella aktiviteter.


Vi arbetar också med att skapa långvariga relationer tillsammans med Galatasaray SK och att hitta begåvade idrottare i Sverige för att kunna utbilda dessa, detta är bland de viktigaste målen föreningen har.Ordförande: Ufuk Akalinli


Mail: info@galatasaray1905.se


http://www.cimbom.se/

torsdag 7 april 2011

Kaya Maskin AB


Kaya fastighets och Maskinservice AB är återförsäljare åt GORANSONS MASKIN AB i Stockholm. De säljer och erbjuder service till alla sorters maskiner från Goransons maskin AB. De har även en toppmodern maskinhall och verkstad med den senaste utrustningen. Bolaget bedriver verksamhet med försäljning och uthyrning av gräv- och lastmaskiner (entreprenadmaskiner), släpvagnar, byggredskap- och maskiner, byggarbetskläder samt därmed förenlig verksamhet.
De har sitt huvudkontor i Fittja,

Om ni vill kontakta dem via telefon eller post är det följande:
Fittjavägen 3-9. 145 03 Norsborg

Tel.08-777 35 09
Fax.08-777 35 09
Mob. 070-090 86 18

Barnens Dag 2011 - sponsorer!


Nu är det 10 dagar kvar till Barnens Dag och vi tänkte, varje dag fram till söndagen den 17 april, presentera våra sponsorer som är med och stödjer oss!


Först ut är Kaya Maskin AB!

Talangjakts klipp

Ni glömmer väl inte att rösta på klippen i talangjakten? Via den här länken är det bara att klicka in sig till Talangjakt 2011 och kolla på hela klippet, utan att spola för att rösta på din favorit!

tisdag 5 april 2011

gulsen uz.. om sig själv!Varför? Varför ska man göra så? Varför ska man säga så? Varför ska man tycka så? Varförvarförvarför? Jag har varit en sån som har ställt varför-frågor till alla och om allt. Med mina varför-frågor har jag ifrågasatt normer, maktordningarna och strukturer. Det har gett resultat, jag ska berätta hur.

Känslan av maktlösheten när människor menade att de visste vad jag var bra på, vad jag gillade, vad jag var intresserad av, bara för att de visste att jag var en tjej, gjorde att jag blev intresserat av genusvetenskap. Efter gymnasiet valde jag därför att läsa vidare i universitet. Så småningom började jag läsa dubbelt, genusvetenskap och interkulturell pedagogik, vilket resulterade att jag idag har dubbelexamen. Anledningen till att jag valde att läsa just genusvetenskap och interkulturell pedagogik, var för att jag var intresserat av de frågor som kurserna tar upp. Bland annat kritiska vithetstudier, intersektionalitet, normkritik, interkulturalitet, postkolonalism och antirasism. Det var många i min omgivning som frågade varför jag läste just dessa kurser och vad ”man kunde bli” av att läst dessa kurser. Det var inget som jag tänkte på. För mig var det viktigast att läsa det jag var intresserat av, och dessa två kurser tog upp mina hjärtefrågor.

Samtidigt har jag bland annat drivit ett feministiskt diskussionsforum, coachat ungdomar, arbetat med våldutsatta kvinnor och tjejer, varit skolinformatör, anordnat forumteater, startat en omvärldsbevakningsklubb, haft stödsamtal med barn, skrivit texter till en turkisk feministisk tidning, hjälpt elever med läxor, arbetat med påverkansarbete för mänskliga rättigheter, samordnat och byggt broar mellan turkiska och svenska aktivister och mycket mycket mer. Jag engagerar mig fortfarande, och tycker att det är givande att påverka och förändra civilsamhället. Turkiska ungdomsförbundet är en plattform där ditt engagemang kan påverka den omgivning och omvärld vi lever i, använd den möjligheten.

Det som triggar mig är att arbeta mot orättvisor, och orättvisor handlar ju också om makt. Genom mina studier och engagemang har jag kunnat arbeta mot orättvisor samtidigt som jag haft möjligheten att få lära känna spännande människor, som jag idag möter och samarbetar med i olika sammanhang. Idag jobbar jag på ett antirasistiskt projekt som heter Ung&Dum, som syftar till att förändra vuxnas nedvärderande syn på barn och ungas kompetens, kunskap och engagemang. Vi jobbar alltså mot rasism och åldersmaktordning. (Läs mer på vår hemsida ungochdum.se eller sök Ung&Dums sida på facebook). Om jag hade tänkt på vad ”alla andra” tycker och tänker, på pengar eller status och inte ställt tjatiga varför-frågor, skulle jag kanske inte sysselsätta mig med de frågor som jag brinner för. Mitt tips till dig är att välja dina vägar i livet efter dina intressen, och att ställa varför-frågor under vägens gång.

Om du vill höra av dig till mig, så kan du nå mig via mail gulsen@svea.org eller på facebook.

/ Gülsen Uz

Genel secimler

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak Genel Seçimler ile ilgili olarak yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın gümrük kapılarında oy verme işlemlerine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 30.03.2011 tarihli ve 278 sayılı Kararında;

Gümrük kapılarında oy verme işleminin 10 Mayıs 2011 Salı günü başlatılmasına ve 12 Haziran 2011 Pazar günü bitirilmesine karar verildiği,

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın aşağıda sayılan Gümrük Kapılarında oy kullanabilecekleri belirtilmektedir.

Karayolu Gümrük Kapıları;

- Ağrı ili Doğubeyazıt ilçesinde Gürbulak,

- Artvin ili Hopa ilçesinde Sarp,

- Edirne ili Merkez ilçesinde Kapıkule,

- Edirne ili İpsala ilçesinde Hamzabeyli,

- Hatay ili Reyhanlı ilçesinde Cilvegözü,

- Kırklarelili Merkez ilçesinde Dereköy,

- Şırnak ili Silopi ilçesinde Habur,

Hava Limanı Gümrük Kapıları;

- Adana ili Seyhan ilçesinde Şakirpaşa,

- Ankara ili Çubuk ilçesinde Esenboğa,

- Antalya ili Muratpaşa ilçesinde Antalya,

- Eskişehir ili Tepebaşı ilçesinde Eskişehir,

- Gaziantep ili Oğuzeli ilçesinde Gaziantep,

- Hatay ili Merkez ilçesinde Hatay,

- İstanbul ili Bakırköy ilçesinde Atatürk,

- İstanbul ili Pendik ilçesinde Sabiha Gökçen,

- İzmir ili Gaziemir ilçesinde Adnan Menderes,

- Kayseri ili Kocasinan ilçesinde Erkilet,

- Muğla ili Dalaman ilçesinde Dalaman,

- Muğla ili Milas ilçesinde Bodrum-Milas-Güllük,

- Samsun ili Çarşamba ilçesinde Samsun,

- Trabzon ili Merkez ilçesinde Trabzon,

Deniz Limanı Gümrük Kapılarında;

- Aydın ili Kuşadası ilçesinde Kuşadası,

- İzmir ili Çeşme ilçesinde Çeşme,

- Mersin ili Silifke ilçesinde Taşucu.


måndag 4 april 2011

Gissa var?

Affischer!

Hänger upp affischer idag, här
I fittja bibliotek!

23n!!!

Spriiiid! Spriiiiiiiiiiiiiiiid Barnens dag!! SPRIIIIIIIID!!! Hjälp till att sprida ÖVERALLT!

Fira Barnens dag med Turkiska ungdomsförbundet

Upplev Turkiet, mitt på Kungsträdgården!

Barnens dag anordnas för att fira alla världens barns dag och syftet är att ge barnen en större plats i samhället. Firandet äger rum på Kungsträdgården under en hel dag och erbjuder all sorts underhållning för både stor och liten. Medina och Ison & Fille bjuder på svängig musik på scen, folkdansgrupper från Göteborg, Malmö och Stockholm visar upp traditionell turkisk dans. Med matavsmakning, kultur och konsttält från förutom Turkiet bland annat Kazakstan och Azerbajdzjan är firandet perfekt för dig som inte såg fram emot en tråkig söndag.

Förutom att smaka på det bästa av turkisk kultur kan här en barnfamilj låta sig underhållas med fantastiska uppträdanden på scen, BigSlide, bollhav, fiskedamm och ansiktsmålning för de små. Barntältet på plats kommer också innehålla massor av roliga aktiviteter och möjlighet att rita och måla sig fram till fina priser i många olika roliga tävlingar.

På scen avgörs också den spännande talangjakten som förbundet anordnat tillsammans med Riksteatern, var med och applådera fram unga talanger på Kungsträdgårdens stora scen.

Välkommen att fira Barnens dag med oss söndagen den 17 april!

Datum: Söndag 17 april

Plats: Kungsträdgården

Tid: 12-18

Kostnad: GratisFrån och med den här veckan kommer vi också att börja presentera våra sponsorer här på bloggen!

Momsproblem för våra föreningar

Som ni kanske läst om i nyheterna så pågår det just nu en diskussion om EU:s gemensamma momsregler för medlemsländerna, de nuvarande är ungefär 40 år gamla och unionen arbetar just nu med en "grönbok" som ska vara underlag för diskussioner om hur man ska ändra på momssystemet. Jag tror att det är ungefär som när regeringen skickar ut remisser till berörda instanser inför en lagändring.

Sverige är ju ett av de få (eller enda?) land i EU:s där ideella föreningar inte är momspliktiga, de behöver alltså inte betala eller redovisa moms. Det här är gjort för att underlätta administrationen för föreningar och Skatteverket, och det är en av många anledningar till att vi i Sverige har ett så grymt och brett föreningsliv.

Nu hotas det undantaget eftersom EU vill införa gemensamma regler för alla.
Förbundet, alltså riksorganisationen TUF är momsberättigade men alla våra föreningar kommer att påverkas om undantaget tas bort, det kommer helt enkelt att bli mycket mycket dyrare och jobbigare att ha en förening. Redan nu är det svårt att hitta kassörer, hur ska det gå om administrationen fördubblas varje år?

Därför kommer vi på TUF att skicka in vårt svar och ju fler som skickar in, desto bättre!


Här kan ni läsa mer!

söndag 3 april 2011

Volontärsmöte


I fredags höll TUF ett möte för volontärerna som anmält sig för att arbeta under Barnens Dag firandet.

Iår hade vi upp till 70-85 anmälningar!

Det är viktigt att poängtera värdet och betydelsen av våra volontärer. Utan våra ungdomar och deras engagemang till att hjälpa till hade TUF aldrig kunna anordna en sån stor organisation som Barnens Dag. Det är med deras hjälp som allt under dagen går som planerat. De är med andra ord ryggraden av Barnens Dag firandet!

Det finns flera områden/stationer där vi behöver en ungdom från TUF som ser till att allt sköts rätt, detta är allt från barntältet, flyers utdelning, representation, koll på matköerna, hjälpa till att få i ordning allt morgonen innan och självklart den oändliga städningen efter firandet.

Det må kanske låta som små sysslor för dig som inte agerat volontär, men det skall uppmärksammas att det finns ett djupare syfte med detta. Syftet med att arbeta med volontärer är i första hand en av TUF's grundläggande arbetsområden; att arbeta med ungdomars utvecklingsmöjligheter och stärka självkänsla och ansvarskänslan. Genom att agera volontär får ungdomar möjligheten att vara en viktig beståndsdel i ett stort firande dels en möjlighet att utveckla flera egenskaper så som; föreningstänket, grupp sammanhållningar, ansvarskänslan och viktigast av allt- det är främst under firandets gång som ungdomar, våra medlemmar, det som gör TUF till det den är, får möjligheten att PÅVERKA!

De får testa på att agera ledare för mindre grupper, vilket alltid resulterar i flera aktiva ungdomar som vill delta och hjälpa till på andra aktiviteter så som skidresan, altin cup mm.

Så till er volontärer 2011, som läser detta, se detta som ett ypperligt tillfälle att utmana er själva och som en sluss in i föreningslivet som aktiv TUFfare :D

Sedef Ünlü