Mer information

lördag 7 maj 2011

Xcons

Seminarium med x-cons, MYCKET intressant. Mer info om x-cons senare, men just nu berättar michel om sitt liv.

Från alev

Nu har årsmötets första dag satt igång, just nu sitter deltagarna och diskuterar TUF:s framtid i grupper. Senare har vi ett seminarium med x-cons på dagordningen. Ska bli mycket spännande, tyvärr har delegaterna från Göteborg fått bilproblem och kommer komma sent men vi väntar in dem och hoppas att de hinner hit så fort som möjligt så att vi får chansen att ta del av deras värdefulla åsikter om TUF:s verksamhet.

fredag 6 maj 2011

Här är jag just nu..


Hallååå!

Så vad gör man dagarna innan årsmötet?
Jo, man sitter i ett bibliotek och läser inför sin kandidatuppsats. Det är i alla fall vad jag gör just nu.

Jag har inte kunna deltagit i förberedelserna inför årets årsmöte just för att det har krockat med min uppsatsskrivning. Så kan det bli ibland, för tyvärr kan vi inte dela oss i två. Men det bästa med TUF och en styrelse är att om du inte kan ställa upp på något kan någon annan göra det, och du kan ställa upp för någon annan när denna inte har tid. SAMARBETE!

Jag har tidigare skrivit om prioriteringar och ansvar som man tar på sig och måste slutföra, och det kan låta uttjatat, men sanning är att planering och prioritering är A och O om man i dagens samhälle ska hinna med allt man vill och önskar, eller för den delen måste. Jag hade hellre befunnit mig inne på kanslit just nu och planerat inför morgondagens föreläsningar och presentationer än att läsa rättsfall kring hur allmänna domstolar och förvaltningsdomstolar bedömer sambandsproblematiken vid bedömning om en whiplashskada är ersättningsgill eller inte.

Ja, ni ser, kära medlemmar...hur kul lät det där nu?

Heller sitter jag vid skrivbordet framför Serpil abla och planerar vad som ska sägas under TUF presentationen tillsammans med ordföranden Alev som då sitter snett tvärs emot. Och där Alev och jag skriver ut massa dokument, info-blad eller scheman över gruppövningar för våra delegater som gästar oss från Malmö, Göteborg, Västerås mm. Där jag kan springa in till vårt lilla kokvrå och hämta en ljummen kopp kaffe (kaffemaskinen suger enligt mig) ställa mig bredvid Alev som stressigt skriver ihop något på Word (som hon alltid gör, stressigt, snabbt och effektivt ska det vara för henne), där Semsi, Okan eller kanske Erol dyker upp och vi talar lite snabbt kring roliga händelser under Barnens Dag och sedan pratar om vilka som kommer som delegater och vem som säger vad vid presentationen av årets verksamhetsberättelse, för att sedan för en mindre paus öppna upp nå roligt youtube klipp för att tillsammans brista ut i gapskratt, och då Serpil abla säger till oss för att vi är högljudda och blir arg (eller blir och blir..det är hennes sätt att vara lite lagom hård, och det gillar vi hennes för)...


MEN istället sitter jag här, se bilden ovan, och läser ett yttrande från en överläkare om kärande partens journal och om denna verkligen har en whiplashskada eller inte...

Kommentera och bedöm; vilket låter roligare?

En uttråkad Sedef

torsdag 5 maj 2011

Gamla myndigheter

Gamla totalförsvarets upplysningsnämnd hade en logga som påminner mig om något..

För ett smartare Sverige

Glöm inte att gå in på JAMEN och chatta med massa roliga människor och diskutera olika ämnen för ett bättre Sverige!

Euroturk!!

Har du synpunkter på hur tidningen kan förbättras?
Eller vill du bara vara med och planera nästa nummer?

Då är du välkommen att delta på Euroturks nästa redaktionsmöte, Onsdagen den 11 maj klockan 17:00 i TUF:s lokaler på Wargentingatan 5C. (T-bana Rådhuset)
För portkod maila mig (aysel(at)tuf.nu)

Om du inte har möjlighet att delta på redaktionsmötet är du välkommen att maila vår chefredaktör på aysel(at)tuf.nu

tisdag 3 maj 2011

Chatta för ett smartare Sverige!

Smartare Sverige - vad är det?
http://jam.smartaresverige.se/

Smartare Sverige är ett internetforum för ungdomar (15-25år) där man diskuterar framtidens problem och lösningar inom ett antal diskussionsområden; jobb, utbildning, boende, demokrati och fritid.

Tanken är att du som användare skall berätta vad du ser för problem inom dessa områden och komma med idéer om hur man kan lösa problem som andra ser och har.

Du får gärna kommentera andras idéer och passa gärna på att rösta på om du håller med eller inte håller med. Men, passa på och skriv nu - det här forumet är öppet 3-5 maj!

De bästa idéerna har chans att vinna priser, ex studentjobb och biobiljetter. Rapporten - med alla de bästa idéerna skickar vi till alla deltagare och presenterar för ledare och politiker runt om i landet.

Match

Fin Bild från Konyaspor Kardemir Karabukspors Natch i söndags som slutade 1-1! Duktiga funktionärer!

Årsmötesursäkt

Har ni sett att bilderna från barnens dag är uppe?

Kolla kolla kolla 

Under tiden är vi fullt upptagna med att planera årsmötet nu till helgen. Stress!