Mer information

onsdag 11 maj 2011

SVT i Bodrum

Kolla det här, Resebyrån på SVT besöker byn Camlik i Bodrum. De väver mattor och prövar på turkiska köket!

Bland annat lär man sig att första charterplanet gick till Istanbul 1965 från Sverige. Kolla!

Omvalet i Västra Götalandsregion

Bor du i Västra Götalandsregion? Då har du mellan den 5 till 15 maj en än gång chansen att rösta om vilken/vilka partier som ska sitta i regionfullmäktige i Västra Göteland. Detta val är historiskt, aldrig någonsin har ett omval varit så stort.
Varför blev det omval?
För att 104 felaktigt godkända budröster, 2 väljare som ej fått rösta, 26 oräknade förtidsröster och 16 centerröster som inte kommit med i slutliga sammanräkningen. Ifall det sistnämnda skulle räknas med, skulle Centerpartiet tagit en riksdagsplats från Socialdemokraterna. På grund av detta anser valmyndigheten att dessa fel har påverkat valresultatet och därför beslutat om ett omval i Västra Götalandsregion och Örebro.
Vad beslutar/gör regionfullmäktige?
Västra Götalandsregions fullmäktiges viktigaste uppgifter är att besluta om sjukvård och kollektivtrafik som tåg, buss, spårvagn inom regionen. Deras viktigaste projekt just nu är ”Västlänken” som handlar om att förbättra trafiksituationen inom regionen, både vanliga vägar och spårvägar.
Så om du inte är nöjd med kollektivtrafiken eller har synpunkter på sjukvården inom Västra Götalandsregionen har du en än gång chansen att påverka. Glöm inte att världen över kämpar människor för att få demokrati, så utnyttja demokratin genom att gå och rösta senast den 15 maj!

/Gästbloggare Hilal Atik från Göteborg

tisdag 10 maj 2011

ESC

Turkiets "Live it up" kom inte med i ESC-finalen på lördag. Mycket tråkigt. Vi har vant oss vid bara framgång dessa senaste år, man kanske blev lite väl van?

hur många är det som INTE kommer kolla nu på lördag på grund av detta?

söndag 8 maj 2011

Årsmötet

Tandogan Uysal intervjuar nya ordförande Erol om hans mål. Årsmötet slutade på rekordtid klockan halv två, styrelsen fick ansvarsfrihet, vi åt en trevlig lunch och möttes av strålande sol.

Önskar den nya styrelsen och ordförande Erol Yucel lycka till, snart ska vi avgående skriva våra avskedsbrev här. Och snart tar nya bloggare vid.

Stort tack till alla fantastiska delegater från stockholm, GÖTEBORG, Malmö, Jönköping, Västerås och så vidare. Tack vare er ser man ljust på TUF:s framtid.

Njut nu av denna söndag, allt gott!

Alev

Årsmöte

Selcuk, mötesordförande och årsmötessekreterare!

Årsmöte

Tahir och Selcuk går igenom sektionsabetet

Årsmöte


Årsmötet är fullt igång, styrelsen berättar om verksamhetsberättelsen just nu.