Mer information

lördag 4 juni 2011

TUF på besök hos ambassadenIgår var en del av TUF's förbundsstyrelse på besök hos turkiska ambassaden i Stockholm för att träffa Zergün Korutürk som är Turkiets ambassadör i Sverige.
Det var ett väldigt intressant och roligt besök tyckte jag. Även media var där och ställde massa frågor till både den nya förbundsstyrelsen och till ambassadören.

/Muzaffer

torsdag 2 juni 2011

Seminarium om valet i Turkiet
Den 12 juni i år är det val till nationalförsamlingen i Turkiet. Med anledningen till det anordnade Folkpartiet 90 minuters lång seminarium i riksdagen, för att diskutera det kommande valet. Fredrik Malm, folkpartist, inledde och modererade seminariet.

Johan Berglund, departementssekreterare på Utrikesdepartementets EU-enhet, talade om relationen mellan EU och Turkiet. Berglund berättade att EU kommer bli starkare med Turkiets medlemskap. Och att Turkiet kommer bidra med tillväxt och välstånd till EU vid ett eventuellt medlemskap. Berglund menade att EU och USA behöver Turkiets stöd och hjälp, framför allt i dialogen med arabländerna. Kärnfrågor i Turkiets demokratiutveckling är individuella rättigheter, minoritetsfrågor, definitionen av turkiska identiteten och avstängandet av politiska partier, fick vi som deltagare veta. Trots Frankrikes motstånd och Cypern-konflikten är Sverige än av de främsta förespråkare till turkisk medlemskap, förklarade Berglund.

Sinan Önal, rådgivare åt BDP-kandidaten Selahattin Demirtas, upplyste om kurdernas situation och förutsättningar i Turkiet. Önal menade att kurdfrågan är centralt och den viktigaste politiska frågan i valet. Han menade att kurdernas önskemål handlar om rättigheter, och inte om självständighet. Önal var hoppfull om att kurdiska frågan kommer att lösas inom snart framtid, och att lösningen är att kurdiska politiker kommer in i regeringen så de kan föra diskussion och kompromiss.

Det som var anmärkningsvärt och synd var att man inte hade bjudit in en turkisk representant eller turkisk politiker. Att ha flera perspektiv och ge talutrymme till aktören som det i själva verket handlar, skulle ge mer dynamisk bild.

/Gülsen

måndag 30 maj 2011

Behöver du sommarjobb?

Kolla det här, intressant annons jag hittade på arbetsförmedlingens hemsida! Du behöver en bra turkiska och engelska!