Mer information

fredag 10 juni 2011

Intervjun

Hej igen!

För några timmar sedan blev jag precis intervjuad av Sveriges Radio P3:s utrikesmagasin gällande valet i Turkiet som sker nu på söndagen. Det gick väldigt bra tycker jag.

Om de tycker att det gick bra ska jag göra live-radio på studion om valet nu på söndag.

Valet kommer att bli väldigt spännande tycker jag.

Vem tror ni vinner?

/ Muzaffer

Sommardagar

Visst är det härligt att se hur studenterna firar sin examensdag med flak, bal och vilt firande på våra städers gator? Hoppas att den goda stämningen smittar av sig på er och att det fina vädret dröjer sig kvar för att förgylla våra liv. Snart börjar sommarledigheten, och så även för TUF.

Sista etappen för styrelsen var bland annat picknicken och seminariet med representanter för ambassaden, det senare nämnda var ett givande seminarium med bred information om vad ambassaden gör, vad den kan göra, hur den vill fungera, tips och råd och svar på personliga problem. Turkiska ambassaden är Turkiets representanter i Sverige, därför är det coolt att lära känna de som arbetar med den här spännande representationen. Ni missade något alltså, men oroa er inte, fler allmäna möten kommer att poppa upp under hösten.

torsdag 9 juni 2011

Val i Turkiet.

Hej allihopa!

I morgon ska jag bli intervjuad(om inget går snett) av Sveriges Radio P3:s utrikesmagasin gällande valet i Turkiet som sker nu på söndagen.

/ Muzaffer

tisdag 7 juni 2011

Seminariet

Nu har seminariet börjat, ambassadörens högra hand Cengiz k Firat presenterar sin syn på föreningslivet och berättar om vad ambassaden kan erbjuda för stöd. Det droppar in folk hela tiden.

måndag 6 juni 2011

Sveriges nationaldag
Idag är det Sveriges nationaldag och Svenska flaggans dag, vi på TUF önskar en trevlig nationaldag och uppmanar alla att gå ut i den fina solen och fira!

Glöm inte, imorgon!

T.C Stokholm Büyükelçiliğinden bilgilendirme toplantısı

Yaz dönemi yaklaşıyor ve herkez tatile çıkmadan önce Büyükelçiliğimiz sizlerle biraraya gelerek hem bilgilendirmede bulunmak hem sizlerin sorun ve taleplerini dinlemek istiyor.

Bu çerçevede; Büyükelçiliğimizin yürüttüğü çalışmalar, eğitim, çalışma ve sosyal güvenlik, askerlik, ticaret gibi konular ele alınacaktır.

Büyükelçiliğimizden katılanlar;

Müsteşar Cengiz K. Fırat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Salih Seçkin, Ticaret Müşaviri Murat Ertekin, Konsolosluk Şubesi görevlileri.”

Tarih ve saat; 7 Haziran saat 17.30-20.00

Yer: Stockholm Universitesi, HÖRSAL 5 HUS B (B5)

_________________________________________________________________

Informationsmöte med Turkiska Ambassaden

Nu när sommaren börjar närma sig och det är dags för semester och utlandsresor, så behöver man även få klart vissa av sina ärenden på Turkiska Konsulatet.

Vi anordnar därför ett informationsmöte tillsammans med Turkiska Ambassaden, så att du kan få svar på dina frågor om konsulära ärenden men även generell information om utbildnings-, företags- och sociala frågor.

Så vi vill välkomna alla att delta på detta möte och ställa sina frågor men även få hjälp med sina ärenden om värnpliktsförlängning och visumfrågor.

Datum och tid: 7 juni kl: 17.30-20.00

Plats: Stockholms Universitet, HÖRSAL 5 HUS B (B5)

söndag 5 juni 2011

LSU

Turkiska ungdomsförbundet är medlemmar i LSU, Landsrådet för Sveriges ungdomsorganisationer. Idag tog dem ställning mot rasism, rätt så kontroversiellt för att vara Sveriges största paraplyorgan och här kan ni läsa texten där LSU tar ställning mot rasism genom att bland annat förklara vad Sverigedemokraternas inträde i riksdagen betyder för dem.