Mer information

lördag 8 oktober 2011

Tyck till

Vad tycker ni om att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet hoppade av partiledardebatten för att de skulle behöva stå bredvid Sverigedemokraterna i debatten?

Överdrivet eller motiverat?

fredag 7 oktober 2011

Ne dersin Azizim

'
Ne dersin Azizim blev en succé i Göteborg, nästan fullsatt! Jag är plats som Turkiska riksteaterföreningens representant, vi är mycket nöjda och glada!

/Emre Erdogan
Ordf. TUF Stockholm
Styrelseledamot Turkiska riksteaterföreningen


Fotbollen

MÅÅÅL!!


HEJA TURKIET!!

Ne dersin Azizim


Ne dersin Azizim?

Först och främst vill jag börja med att tacka den turkisk-svenska riksteatergruppen för att ni gett oss möjligheten att se på denna sevärda pjäs, men även för att ni kommer fortsätta att ge oss samma möjlighet att se på andra kvalitativa framföranden.

Pjäsen ”Ne dersin Azizim?” utspelades på Södra teatern 5/10 - 2011 och är inte bara en pjäs utan en förklaring för Turkiets situation genom tiderna, där manuset är inspirerat av de noveller som Aziz Nesin har skrivit.

Det är svårt att förklara med ord hur skådespelarna tog sig an sina roller och verkligen levde sig in i situationen: De förklarade folkets relation till regeringen och hur regeringen tystar ner de som försöker stå för sina åsikter som ibland går emot styrelseskicket.

Då detta ämne är ganska hett och den politiska spänningen i Turkiet är stor fick jag känslan av att pjäsen verkligen ville förmedla ett budskap: Att många av oss måste lära oss att öppna våra ögon och att tänka brett. Att se situationen från flera perspektiv och inte bara ett enkelt.

Även om temat skapade en spänd stämning lyckades teatergruppen förmedla sina åsikter på ett komiskt sätt och hela Södra teatern fylldes av skratt, men även tårar. Det kan ha varit glädjetårar, men också tvärtom – för teatern fick en del att blicka tillbaka i tiden, och en del att faktiskt inse att vi måste göra något åt den orättvisa som Turkiets folk präglas av. För vem har rätt till att hyscha ner den som har andra åsikter? Vi är alla mänskliga och har rätt till att tänka olika!

Kvällen avslutades med en middag på restaurang Stora Vikingen där skådespelarna fick äta- och tala gott. Vissa av åskådarna deltog också och fotades tillsammans med de välkända skådespelarna, därav vissa spelar i turkiska tv-serier. Skådespelarna tillade även att de blev väldigt nöjda över uppmärksamheten och intresset som visades från riksteatergruppen och välbemötandet från Stora Vikingen. Det var helt enkelt ett bra slut på en bra kväll.

Jag vill ännu en gång tacka Riksteatern för att ni får oss, turkar i Sverige, att komma närmre och minska vår saknad för vår kultur och vårt hemland – Tack!

/ Sinem Kesim

Intressant

Intressant artikel om att den moderna demokratin faktiskt uppstod i Turkiet, inte Grekland i illustrerad vetenskap nr 15/2011. Lästips!

tisdag 4 oktober 2011

Muslimer och minoriteter under Osmanska riket med professor Justin McCharty

Glöm inte seminariet Muslimer och minoriteter under Osmanska riket med professor Justin McCharty den 14 oktober i Stockholm. Mer information finns i länken här under, men glöm inte att du måste anmäla dig.
Det här är verkligen ett seminarium du inte får missa, anmäl släkt, vänner och bekanta! Ju mer intresse, desto mer liknande aktiviteter kan göras i framtiden
www.stuf.nu
--------------------------------------------------------------------------

Isveç Türk Gençlik Derneği olarak 14 Ekim de düzenleyeceğimiz
Prof. Justin McCarthy ile konferasin enformasyon link etke.
McCarthy, Osmanlının son dönemlerinde Anadolu, Balkan ve Kafkaslarda
sürgün edilen ve öldürülen müslümanlara/türklere yapılanlar
hakkında
koferans vermek üzere Stockholm'a geliyor.
Ekteki duyuruyu hem çevrenize hemde üyelerinize bildirmenizı rica
ederiz. Elinizden geldiği kadar İsvecli tanıdıklarınıza
duyurursanız bir okadar iyi olacağına inanıyoruz. Böylesine önemli
konuşmacının seminerinin dolup taşması için el birliğiyle çaba
harcamamız gerekmektedir.
Katılım için başvuru yapılması gerekiyor, basvurularinizi
info@stuf.nu ye gönderiniz.

TUF

Gulsen Uz presentation

TUF:s nya styrelseledamöter presenterar sig. Läs om Gulsen Uz här.Hej du som läser detta! Jag är sjukt nyfiken vem du är. Hur kommer sig att du hamna i just den här sidan? Känner vi varandra? Men jag är tillsagt att skriva om mig själv så jag ska väl göra det….

Jag heter Gülsen, ett namn som är inspirerat av min farmors namn. Min farmors namn betyder rosstad och mitt namn betyder rosenträdgård. Så mitt framtida barn ska också ha något rosklingade namn är min tanke. Rosigt värre!! (Och ja, jag vet att intresseklubben antecknar.) I alla fall. Jag är 24 år gammal, och är född tre dagar innan nyår. Jag är alltså stenbocke, och tror stenhårt (skall erkännas med nypa salt) på horoskop och gillar att bli spått på kaffesump. Mina föräldrar är födda i Ürgüp, Turkiet. Själv är jag född i Stockholm, och ser mig själv som kosmopolitiskt.
I gymnasiet gick jag sam-sam och valde att plugga direkt efter. Jag har en fil. kandidatexamen i genusvetenskap och pedagogik med interkulturell inriktning. Idag jobbar jag med olika sociala projekt och på ideella organisationer där övergripande syftet är att göra världen bättre. Och det är en lyx att kunna jobba heltid med de frågor som jag brinner för och intresserar mig för!

Min roll i TUF:s styrelse är vice ordförandeskap. Tack vare styrelseuppdraget har jag haft himla massa intressanta, roliga och givande möten, upplevelser och kontakter. TUF har nästan 10000 medlemmar. Om vi antar att varje enskild medlem har kontakt med tio personer, och att vi har 3 000 icke-medlemmar som är aktiva i TUF-världen, så kan vi säga att vi når till minst 13 000 ungdomar. Det är sjuuuukt mycket! TUF har alltså en enorm potential, resurser och inflytande vad det gäller ungas liv, civilsamhället och föreningsvärlden. Det gäller bara att använda det!


Har du några frågor, tips på förbättringar eller känner till någon sjukt bra spådam/astrolog, så blir jag gladast om du hör av dig till mig, gulsen@tuf.nu
-- 
Med vänliga hälsningar

Gülsen Uz

måndag 3 oktober 2011

Tanyel Erens presentation


Hej alla! Jag heter Tanyel Eren och är 21 år. Jag är född och uppväxt i Malmö men blev svensk medborgare när jag var 14 år, och sitter nu i TUF styrelse. Det här är mitt första år i TUF men gjorde mig bekant med TUF för 3 år sedan då jag blev tvingad till Stockholm för TUFs årsmöte. Även om jag inte förstog 90 % av vad som presenterades av TUFs styrelsemedlemmar p.g.a. av stockholmsdialekten och ”föreningsspråket” så var det rätt lärorikt och underhållande.

Jag tog student 2009 efter att ha läst naturkunskap: inriktning internationellt och började läsa Ekonomikandidat programmet på Lunds Universitet där jag kommit halvvägs i utbildningen. Med hjälp av studierna har jag blivit ekonomi ansvarig för ett tjänsteföretag där jag arbetar som ekonomiansvarig. Förutom jobb och plugg är det mycket om fotboll så klart!

Mitt föreningsengagemang började med att jag deltog på MUSTs fotbollsaktivitet i Malmö för 3 år sedan även här och har sedan dess varit aktiv och blev ordförande efter mitt andra år i MUST. För 3 år sedan visste jag inget om stadgor, ledamöter och föreningslivet utan jag ville bara spela fotboll. Men nu efter att ha blivit ordförande för MUST och blivit vald till TUF styrelse är det mycket man får ha koll på men i slut ändan är det värt mödan även om det inte är lika roligt som fotboll.

Det som är jag tycker är väsentligt för ungdomsorganisationer är relationerna som skapas inom verksamhetsområdet. Självklart är ekonomi, stora evenemang, marknadsföring och så en stor del av vad ungdomsorganisationer gör men alla dessa saker har ett värde som kan bli köpta men relationer som vänskap och familj är ovärderliga!


söndag 2 oktober 2011

Muzze här

TUF har ju en ny styrelse, och i vanlig ordning ska de presentera sig här på bloggen. Först ut är Muzaffer Unsal.

Tjoo!
Tänkte ta och berätta lite om mig själv denna söndag :)
Here we go!!

Mitt namn är Muzaffer ”Muzze” Ünsal och jag bor i Stockholm.

Jag är 19 år ung (fyller 20 den 10 november)

Jag studerar försäljningsingenjör på nackademins yrkeshögskola och tränar kampsport(taekwondo och kickboxning för er som undrar)5 dagar i veckan. Jag har även ett litet företag men som nu är pausad på grund av plugget.


I dagsläget är jag endast aktiv i TUF och sitter med i TUFs förbundsstyrelse. Tidigare så har jag varit politiskt aktiv hos moderata ungdomsförbundet och moderata samlingspartiet. Jag har även varit ordförande för Moderata Ungdomsförbundet i Botkyrka.

Så vitt som jag själv har förstått så har jag varit medlem i TUF ända sedan jag var 7 år gammal via föreningen i storvreten då. Men blev inte aktiv före än detta år(2011). Jag gillar att TUF alltid kunna få ihop ungdomarna under samma tak. Det är coolt!

Jag tycker att det är coolt när ungdomar lyckas göra något bra så som att vinna en tävling, bli känd eller vinna något annat. Jag vill genom TUF försöka stödja dagens ungdomar så att ingen känner sig ensam. Även om man kan vara stark ensam så kan man alltid behöva stöd.
Jag vill även se till så att TUF får mer och bättre media publicering samt syns mer i media. Vi ska även vara bäst på att bilda opinion.

Några övriga frågor? Tveka inte på att maila mig.

muzaffer@tuf.nu

Newsmill och roliga rubriker

Känslorna för debattsajten Newsmill är inte alltid så varma. Det är ett bra komplement för en fri debatt men får ofta stå som värd för olika artiklar och skribenter som i vissa fall inte riktigt behärskar förmågan att skriva intressant. Ibland gränsar debatten till tragikomik, ibland lyfts viktiga aspekter fram.


Rubrikerna brukar vara omsorgsfullt formulerade för att locka läsaren, ibland lyckas och ibland blir det ofrivilligt roliga eller icke-informativa rubriker. 

Sanningen om vad som hände i Ylva Johanssons rum - Sven-Olof Sällström (SD)

Jag kommer definitivt att twittra om SD blir inbjudet till fler möten - Christoffer Järkeborn (M)


Jag tänker snåla i Bryssel - Christoffer Järkeborn (M)Polisen är förbud o nej! -  Lars-Kristian Bergh


Turkiet ägnar sig åt etnisk rensning på Cypern - Marie-Louise Winbladh