Mer information

fredag 4 november 2011

Och en till

Och en till artikel om Turkiet och turkiska invandrare i Tyskland från 3 november. Intressant

Dn

Notis från dn kultur 3 november.

onsdag 2 november 2011

Intizar Stockholm 9 december

Club Sheker anordnar den 9 december en konsert med Intizar.

På deras Facebooksida hittar man mer information

tisdag 1 november 2011

Redaktionsmöte

Redaktionsmöte för Euroturk nu på fredag klockan 16.00 på TUF. Missa inte!

Höstlov

För de flesta ungdomar och barn i våra tre storstäder har nu höstlovet börjat. 

Lite tips på vad man kan göra med de lite yngre:

I Panduro Hobby:s butiker kan man göra armband till hela familjen för bara tio kronor, kolla in var butikerna finns här.

För er som bor i Stockholm finns här en lång lista på vad man kan göra på biblioteken under höstlovet, bland annat spökvandring för barn över tio år på stadsbiblioteket och en film varje dag för unga ungdomar på Medborgarplatsens bibliotek.  

I Göteborg håller Universeum extra öppet under hela höstlovet och programmet för veckan kan du hitta här.

Här kan du också finna en bra guide för event i Göteborg.

Insamling för VAN av TUF


TUF STARTAR INSAMLING FÖR DE DRABBADE I VAN

Den hemska jordbävningen i Van har drabbat tusentals människor i området. För tillfället har jordbävningen tagit cirka 500 liv och 1500 är skadade. Siffran ökar hela tiden. Hjälpinsatser från turkiska staten och från utlandet har kommit till Van. Men det räcker inte. Befolkningen i Van behöver din hjälp. Ju fler vi är som hjälper desto mindre skada kommer naturkatastrofen drabba människors liv.

Vi på TUF kunde inte se på förödelsen i Van och inte göra något. Därför tog vi beslutet om att starta en hjälpinsamling för de drabbade i Van. Du kan som medlem eller lokalförening men framför allt som en medmänniska bidra med något. Vi har tagit kontakt med hjälporganisationer i Turkiet och de tar inte emot begagnade kläder. Detta eftersom det är svårt att göra hälsokontroller på dessa och är inte ett akut behov. Därför gäller insamlingen barnartiklar som nappflaskor, blöjor, filtar, tält, sovsäckar med mera. All hjälp är välkommen, viktig och nödvändig. Skicka dina varor till TUF, senast 2 november.

Insamlingen gäller även för pengar som vi kommer att skicka till TUF:s styrelseledamot i Istanbul som ska inhandla nödvändiga varor och skicka vidare till Van för utdelning. För pengar insamling: sätt in på TUF:s plusgirokonto 645 40 66-9 och Märk bidraget med VAN eller HJÄLP.

Ni som vill hjälpa TUF med insamlingen är välkomna att samla in från nära och kära och lämna varorna till TUFs kansli på Wargentinsgatan 5C i Stockholm.

Om du har frågor till hjälpinsamlingen ta kontakt på telefon 08-6522305 ellerinfo@tuf.nu.