Mer information

fredag 11 november 2011

Sila i Stockholm

Nu är biljetterna till Sila konserten den 22 december släppta, de går att köpa via www.ticnet.se . Som vanligt får du rabatt om du är medlem i någon av Riksteaterns medlemsföreningar, medlem blir du här och väljer Turkisk-svenska riksteaterföreningen. 


Föreställningen är 2,5 timme inklusive scenpaus och den här gången är biljetterna avsevärt mycket billigare än tidigare, 260 kronor för ordinarie plats. Konserten äger rum på Cirkus i Stockholm.


Bättre platser kan du köpa av Turkisk-svenska riksteaterföreningens styrelse:


 MUHARREM 070-4040311
SELCUK 070-4191525
CAGATAY 073-9802436
MUSTAFA 076-3088889
ERHAN 070-8657777
ERKAN 073-7045586
EMRE 070-9881907
ZEYNEP 070-4614165
ALCIN 070-6687628Konserten med SILA ingår i projektet Şimdi Now i samarbete med The Istanbul Foundation for Culture and Arts (IKSV) och Riksteatern. Projektet, presenterar turkisk samtida kultur av olika slag, pågår under hösten 2011. Şimdi Now stöds av Turkish Ministry of Foreign Affairs och The Promotion Fund of the Turkish Prime Ministry.”

Mer information finns här.

Matchkväll!

Nervösa inför matchen ikväll? Vad tror ni på för resultat?

torsdag 10 november 2011

Euroturk

Nu börjar arbetet med kommande Euroturk. Vill du vara med och skriva? Har du åsikter, idéer, förslag på artikelämne eller kritik? Maila euroturk@tuf.nu !

Simdi now

Nästa, och näst sista punkt på programmet Simdi Now är
GAYDA ISTANBUL

MALMÖ
Datum: 25 november, 2011
Tid: 23:00
Plats: Moriska Paviljongen - Bistro

KISTA
Kista Världsmusik Festival
Datum: 26 november, 2011
Tid: 21:00
Plats: Kista Träff
Biljetter: 120 kr

onsdag 9 november 2011

10 november minneshögtid till minne av Mustafa Kemal AtatürkBarnaktivitet


Är du mellan 6 och 9år?
Häng med till Sveriges första 5D-biograf och Nickis Äventyrslek med STUF!

Vad är 5D-Bio?
Se film i 3D format och samtidigt känn fartvind i håret, rörelse i biografstolen och dofter av sommaräng.
Vattenstänk, ljuseffekter, rök, känseleffekter och en ljudanläggning i 7.1 format ger dig en upplevelser som är unik i sitt slag.

Nickis Äventyrslek består av klätterlabyrinter, rutschkanor, hoppslott, bollhav, soft play och mjuka golvmattor. Här kan barnen rasa av sig i en kreativ lekvärld fylld med spännande utmaningar. Samtidigt tränas kondition, koordination, balans och motorik.

Vi har 20 platser så först till kvarn får hänga med! Skicka anmälan tillemre@tuf.nu. Skriv ner deltagarens namn, ålder, telefonnummer och namn till närmsta anhörig. Maila även om ni har några frågor. Vi kommer att vara 4 vuxna ledare med på aktiviteten.

Datum: 19 november
Tid: 14.00 – 18.00
Plats: Kista Centrum, Kids Court & Nickis Äventyrslek i Täby

Kulturresa Istanbul 2011 - Ebru Corap

Fem dagar i IstanbulJag vill inleda med att kort presentera mig själv då detta är mitt första inlägg för bloggen, och också det första jag gör för TUF. Jag heter Ebru och är 19 år gammal, född och uppvuxen i Stockholms västerort. Första gången jag kom i kontakt med ungdomsförbundet var inte alltför länge sen. Jag har alltid vetat att förbundet finns, men har dessvärre inte varit medlem av det förrän nu för bara några månader sedan. Min första kontakt med TUF var genom euroturk som korsade mina vägar av en ren slump.


Jag blev oerhört fascinerad när jag fick reda på att turkiska ungdomar går ut med en tidning på våra; vi som är s.k. svensk-turkar i Sverige, villkor och intressen. Hursomhelst blev jag medlem i TUF och började söka information om vad förbundet gör, har gjort och planerar att göra. Den årliga kulturresan till Istanbul anser jag är en liten del i allt som händer i TUF, dock minst lika viktig och intressant som allting annat rörande förbundet. Anledningen till varför jag sökte till resan var att syftet föll mig i intresset; Att lära, se och känna kulturen och historien i Istanbul! Nu i efterhand kan jag med all säkerhet säga att syftet är väl genomtänkt och omfattande.


​För mig var detta första gången jag besökte Istanbul och jag var minst sagt väldigt exalterad över resan. Att jag alltid velat besöka staden har sin del i det hela, men är knappast den enda anledningen. Det som jag främst såg fram emot var snarare tanken om att jag kanske nu, i och med resan, skulle kunna bli delaktig i förbundet och utveckla ett kontaktnät för att kunna möjliggöra detta. Men nu skall jag berätta lite mer ingående om själva resan. Första dagen besökte vi Dolmabahce Palatset och fick en guidad rundtur vilket gav de flesta lärdom i den senare delen av Osmanska riket och början på Republiken Turkiet utifrån ett privat och officiellt perspektiv. Palatset var delat i två delar, den första var Selamlik som användes när de olika sultanerna och K. Atatürk hade sina möten med ledamöter från utlandet, arbetade, eller använde för välkomnande av gäster. Den andra delen var Harem där man fick en inblick av hur det såg ut i den privata sfären utav sultanernas jämte Atatürks liv. Vidare satte vi kurs tillbaka till vårt område där vi bodde, och avslutade dagen framåt kvällen med att besöka Galata Kulesi.

Väl på hotellet packades det upp och alla såg fram emot en god sömn efter den långa dagen. Sömnen måste ha gjort nytta eftersom de flesta var piggare och gladare dagen därpå, eller det såg åtminstone ut så. Dag två spenderades först i Fatih-balat där vi mötte i synnerhet en väldigt tydlig kontrast mellan olika kulturer och inte minst sociala förhållanden. Det var dock inte bara i det här området man såg detta, utan för mesta dels överallt i Istanbul. Man kan nog inte hitta en mer mångkulturell stad någonstans i världen! Under de andra dagarna besökte vi sevärdheter såsom Aya Sofya, Blå Moskén(sultan ahmet), Pierrelotti, Kapalicarsi, Yerebatan sarnici, Kiz kulesi, Topkapi palatset, m.fl. som alla är speciella och mäktiga på sitt sätt.

Jag är väldigt nöjd med resan och kan med all säkerhet säga att jag har erhållit lärdom om kulturen och historien i Istanbul och dessutom fått nya perspektiv på staden. Jag vill tacka alla på TUF som har engagerat sig och arbetat för att göra möjliggöra resan, vi alla bör vara stolta över TUFs framgångar och allting däri. Dessutom skall samtliga i vår fantastiska grupp ha ett stort tack för god samarbetsförmåga, positiv inställning och sinne för humor, vänlighet och kamratskap.

Ebru Corap

tisdag 8 november 2011

Vill du vara med i tv-programmet Halv åtta hos mig?

Hej!

Ett TV-bolag har hört av sig till oss och undrar om vi känner några ungdomar mellan 16-19 år som vill vara med i tv-programmet Halv åtta hos mig. Ligger ju en aning utanför vad vi pysslar med, men jag lovade att åtminstone ställa frågan. Så om ni vet om någon 16-19-åring som vill vara med så hör av er till mig senast i morgon, 8 november, kl 9.00 på morgonen.Anna Lasses
verksamhetschef Stockholms ungdom
www.stockholmsungdom.se
08-280260Stockholms ungdom - samarbete mellan ungdomsföreningar i Stockholms län

Följ oss på www.twitter.com/sthlmsungdom och www.facebook.com/stockholmsungdomTUF Stockholm är medlem i Stockholms ungdom