Mer information

torsdag 16 februari 2012

I CARE

Swedish Sudanese Youth Committee (SSAYC) är en gren av den redan etablerade Swedish Sudanese Association, och är en grupp riktad mot svenska och sudanesiska ungdomar, med syftet att stärka banden mellan de två grupperna.
SSAYC bildades I april 2008 av dess styrelsemedlemmar som ett sätt att engagera sig i en verksamhet som skulle stärka banden till hemlandet Sudan. På grund av det stora intresset för Sudan bland både sudaneser och svenskar, blev dock SSAYCs främsta mål snabbt att hjälpa de behövande I Sudan.

Den 12e september samma år, arrangerade SSAYC sitt första event ’I Care.’ i Kulturhuset, Stockholm. Syftet med detta event var att föra fram problemen kring övergivna barn i Khartoum som föds utanför äktenskap. Dessa barn möter oftast en grym verklighe där kärlek och ömhet saknas, och där mat och hälsa är en lyx. Kvällen bestod av en presentation av ’I Care.’-projektet, samt en förhandsvisning av Taghreed ElSanhouris dokumentär ’Children of Maygoma’, om ett barnhem i Khartoum, Sudan.
SSAYCs uppdrag blev att hitta ett barnhem som behövde extra tillsyn och hjälp. I december 2008 blev det bestämt, efter en resa till Sudan, att detta barnhem skulle bli Dar al fityan. Detta är ett barnhem beläget i centrala Khartoum för pojkar I åldrarna 4 och uppåt, med olika utvecklingsstörningar. På grund av de otaliga problem detta barnhem möter, blev det väldigt viktigt att hjälpa dessa barn så snabbt som möjligt.

Sedan dess har SSAYC arrangerat ett flertal events i Stockholm och Khartoum, och även ett i Malmö, med syftet att uppmärksamma barnhemmet, samt samla in bidrag. Ett flertal resor har även gjorts till Sudan för att se till utvecklingen i barnhemmet, den senaste i dec 2010. Mycket framsteg har gjorts, dock kvartstår mycket arbete.
Det som särskiljer SSAYC och ‘I Care.’-projektet från många andra välgörenhetsorganisationer, är att medlemmarna är delaktiga i arbetets utveckling. Detta sker via kontinuerliga uppdateringar via mail och SSAYCs facebookgrupp.

För att skänka en summa till pojkarna, sänd in din gåva via postgiro 536575-4
och ange referensen: SSA YC

För ytterligare information kontakta oss på I.Care.Board@gmail.com, eller sök vår facebookgrupp I CARE.

Bloggen: http://i-careproject.blogspot.com/

För mer information kan ni kontakta:
Sevgi Saygin
Mail: saygin.sevgi@hotmail.com


1 kommentar:

  1. Man blir alltid glad när man hör sånt här!! fortsätt på så här !! :)

    SvaraRadera