Mer information

lördag 18 februari 2012

Bedri Baykam seminariet

Minuter innan seminariet börjar..

torsdag 16 februari 2012

I CARE

Swedish Sudanese Youth Committee (SSAYC) är en gren av den redan etablerade Swedish Sudanese Association, och är en grupp riktad mot svenska och sudanesiska ungdomar, med syftet att stärka banden mellan de två grupperna.
SSAYC bildades I april 2008 av dess styrelsemedlemmar som ett sätt att engagera sig i en verksamhet som skulle stärka banden till hemlandet Sudan. På grund av det stora intresset för Sudan bland både sudaneser och svenskar, blev dock SSAYCs främsta mål snabbt att hjälpa de behövande I Sudan.

Den 12e september samma år, arrangerade SSAYC sitt första event ’I Care.’ i Kulturhuset, Stockholm. Syftet med detta event var att föra fram problemen kring övergivna barn i Khartoum som föds utanför äktenskap. Dessa barn möter oftast en grym verklighe där kärlek och ömhet saknas, och där mat och hälsa är en lyx. Kvällen bestod av en presentation av ’I Care.’-projektet, samt en förhandsvisning av Taghreed ElSanhouris dokumentär ’Children of Maygoma’, om ett barnhem i Khartoum, Sudan.
SSAYCs uppdrag blev att hitta ett barnhem som behövde extra tillsyn och hjälp. I december 2008 blev det bestämt, efter en resa till Sudan, att detta barnhem skulle bli Dar al fityan. Detta är ett barnhem beläget i centrala Khartoum för pojkar I åldrarna 4 och uppåt, med olika utvecklingsstörningar. På grund av de otaliga problem detta barnhem möter, blev det väldigt viktigt att hjälpa dessa barn så snabbt som möjligt.

Sedan dess har SSAYC arrangerat ett flertal events i Stockholm och Khartoum, och även ett i Malmö, med syftet att uppmärksamma barnhemmet, samt samla in bidrag. Ett flertal resor har även gjorts till Sudan för att se till utvecklingen i barnhemmet, den senaste i dec 2010. Mycket framsteg har gjorts, dock kvartstår mycket arbete.
Det som särskiljer SSAYC och ‘I Care.’-projektet från många andra välgörenhetsorganisationer, är att medlemmarna är delaktiga i arbetets utveckling. Detta sker via kontinuerliga uppdateringar via mail och SSAYCs facebookgrupp.

För att skänka en summa till pojkarna, sänd in din gåva via postgiro 536575-4
och ange referensen: SSA YC

För ytterligare information kontakta oss på I.Care.Board@gmail.com, eller sök vår facebookgrupp I CARE.

Bloggen: http://i-careproject.blogspot.com/

För mer information kan ni kontakta:
Sevgi Saygin
Mail: saygin.sevgi@hotmail.com


onsdag 15 februari 2012

TUF Distriktsorganisation i Stockholm har styrelsemöte.

De har precis röstat igenom en superkul barnaktivitet. Mer info kommer på www.tuf.nu


Published with Blogger-droid v2.0.4

tisdag 14 februari 2012

Robyn's pappa har blivit Turk!

TUF vill dela med sig av färskt skvaller - Robyns pappa har blivit turk!
Regissören och professorn i dramatisk gestaltning; Bengt Wilhelm Carlsson blev i januari turkisk medborgare.
Det vi inte visste då var att han även är megastjärnan Robyns pappa! 

Mer om det kan ni läsa vidare på 
http://www.tuf.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=1965&Itemid=1340 (artikeln är på turkiska)

snällaste baskan

Jag äter alldeles för mycket choklad och vår baskan har lämnat en fin present på mitt skrivbord. Jag ringde precis för att tacka och han svarade att han tänker på TUFs bästa...


Det är vad jag kallar en hängiven baskan!!!


Published with Blogger-droid v2.0.4

söndag 12 februari 2012

Tollare

Hej hej! Vi är fortfarande på projektskrivarkurs och har det väldigt trevligt. Grupperna presenterar i skrivande stund sina projekt. Det är så många otroligt intressanta och roliga presentationer. Vi hoppas kunna genomföra dessa projekt snarast så ni kan ta del av dem!

Studiecirkel rummet

Vi sitter nu och arbetar i studiecirkerummet som en gång i tiden tillhörde studiecirklarnas fader Oscar Olsson!