Mer information

lördag 23 juni 2012

Så var den nya förbundsstyrelsens första dag


Turkiska Ungdomsförbundets nytillträdda förbundsstyrelse hade sin allra första förbundsstyrelsemöte för några veckor sedan. Efter mötet hade vi en spännande fartfullt och svettig aktivitet. Ebru Kücükgöl, styrelseledamot för TUF, skriver här nedan om dagen.

TUF:s nya förbundsstyrelse hade en heldag tillsammans den 9: juni. Syftet med detta var att den nytillsatta styrelsen skulle lära känna varandra bättre, i och med att vi skall samarbeta 15 månader och besluta en massa saker tillsammans är detta viktigt. För vad är TUF egentligen? Jo, i stort sätt är TUF styrelseledamöterna – dessa femton individer, som tycker, tänker och fungerar på helt olika sätt. Att alla tycker, tänker och fungerar på olika sätt är en otroligt positiv sak i TUF. Men dessa aspekter kan också vända till något negativt. Därför är det viktigt att vi från första början får förståelse och respekt för varandra. 
Dagen började med vårt absolut första förbundsstyrelsemöte med denna styrelse. Här diskuterades en massa viktigt för året och alla var så otroligt engagerade och delaktiga. Vilket uppskattas av oss alla, det är otroligt hur vi alla har en glöd och hur vi alla vill påverka TUF på olika sätt. Vad vi vill åstadkomma med, vad som kan utvecklas vad som kan förbättras och framförallt hur vi ska gå tillväga för att lösa allt var också dem stora frågorna som togs upp. Det är ett mycket tid som krävs, och otroligt mycket arbete som måste göras – men att se alla andra vara så engagerade gör att man vill göra mer och mer själv. Jag tackar alla andra i styrelsen för att ni hjälper mig för att få ett extra driv i det jag gör! 
Senare mot dagen åkte vi tillsammans in mot Rådmansgatan för att äta middag tillsammans, även där var TUF huvudämnet. Trots maten så pratade alla för fullt om sina aktiviteter dem vill genomföra – det är verkligen glädjande att se att man hamnat i den bästa styrelsen i TUFs historia! 
Efter middagen gick vi över till en otroligt fartfylld och rolig aktivitet, nämligen självaste fångarna på fortet! Vi tilldelades i olika grupper – namnen på grupperna löd såhär: Grupp 2, Hello Kitty och Supertriorna. Som ni kanske märkt från namnen så var vi väldigt fantasifyllda, speciellt ”Hello Kitty” som var min personliga favorit. 
Det var flera rum man skulle in i och klara olika grenar för att få så mycket poäng som möjligt. Vissa av rummen var näst intill omöjliga och vissa lite mer lätta men den gemensamma nämnaren för alla rum var att man var tvungen att samarbeta. Annars klarade man inte av rummen. Samarbetet gick galant och alla grupper fungerade bra. Men vinnaren var såklart den sötaste gruppen, Hello Kitty. Grattis till er kitty´s!
Dagen nådde sitt slut efter denna aktivitet, och alla var helt döda av all spring och skoj. Jag vill återigen tacka alla i styrelsen för en perfekt dag, det kunde inte blivit bättre – jag känner er nu bättre än innan, och det är kul att få nya kompisar och bekanta! Jag hoppas att denna dag hjälper och motiverar oss ännu mer för ett helt år med TUF – för glöm inte, vi är TUFfast!

/Ebru Kücükgöl, styrelseledamot

söndag 17 juni 2012

Babalar günu kutluyoruz

Türk Gençlik Federasyonu olarak bütün babalarin ve baba adaylarının babalar günu kutluyoruz.