Mer information

fredag 17 augusti 2012

Altincup gör comeback

Flera av våra medlemmar har efterfrågat att vi skall anordna sportturneringen Altincup. Senaste gången Turkiska Ungdomsförbundet anordnade Altincup var för två år sedan. Det har gått alldeles för längesen. Det är därför dags av vi anordnar den populära aktiviteten! Jag och vice förbundsordförande Cemal påbörjade idag planeringen av Altincup; var, när och hur vi ska göra den. Vi har också diskuterat om vi ska ha fotbolls- och basketturnering, eller endast fotbollsturnering.

Fortsättning följer...


/Gülsen, förbundsordförande

onsdag 15 augusti 2012

Ville du också förändra världen när du var liten?Är du en av dem som tänkt tanken "jag ska förändra världen”. Kanske ville du stoppa djurplågeri, rädda människor från krig, förbjuda cigaretter eller rädda naturen från förstörelse, eller något annat som du såg som ett problem i samhället.

Hjärna.Hjärta.Cash är en ideell organisation som jobbar med att bidra till en bättre värld genom att inspirera till samhällsförändring genom innovationer och entreprenörskap.

Just nu söker vi efter individer som tänker kreativt, drömmer stort och som har en samhällsförändrande idé. Det spelar ingen roll om din idé löser problem kring ohälsa, klimatproblem, utanförskap, hemlöshet eller andra problem i samhället. Det viktiga är att det är en nytänkande idé som kombinerar samhällsnytta och ekonomisk vinning.

Har du en sådan idé? Tävla då i Idéjakten så har du chans att få cash som gör det möjligt för dig att starta igång, mentorskap som tar dig vidare och kontorsplats bland andra som vill förbättra världen. Läs mer om kriterier och registrering på http://idejakten.se/.

måndag 13 augusti 2012

Workshopresa ”Media Training for Youth Group” 11-18 septemberÄr du intresserad av media och vill lära dig mer hur media egentligen fungerar? Kanske funderar du att bli journalist eller arbeta med opinionsbildning. Vill du dessutom få nya vänner från olika europeiska länder samtidigt som du spenderar åtta dagar i Turkiet? Då är workshopresan Media Training for Youth Group något för dig!

Turkiska Ungdomsförbundet har möjligheten att skicka iväg två ungdomar på en givande workshopresa om media i Aksaray, Kappadokien. Workshopen anordnas av Turkiska Ungdomsförbundets samarbetsprojekt ”Media for Youth” mellan 11-18 september. Projektet är en del av AB Egitim ve Genclik Programlar Merkezi Baskanligi. Temat för i år är skriftlig form, bild och sociala medier. Under workshopen kommer du få kunskaper och verktyg för att arbeta opinionsbildare, skribent och arbeta med påverkningsarbete med unga som målgruppen. Workshopen kommer vara på engelska.

Detta kommer du att få:
- konkreta verktyg för hur du bildar opinionen, arbetar med påverkningsarbete och får ut ditt budskap via sociala medier
- möjligheten att utvecklas och lära dig nya praktiska sätt att arbeta med media
- chansen att träffa andra ungdomar från flera olika europeiska länder, kulturer och bakgrund
- totalt 20 timmar workshop som ges experter på området
- stöd till att utveckla olika och nya kreativa projekt tillsammans med andra deltagare
- resa tur och retur till Aksaray, Kappadokkien mellan 11-18 september
- blogga på Turkiska Ungdomsförbundets blogg före, under och under vistelsen
- skriva om workshopsresan på Turkiska Ungdomsförbundets medlemstidning Euroturk
- representera Turkiska Ungdomsförbundet under workshopen
- mat, boende och resekostnader och minne för livet

Kriterier för att delta på workshopresan:
- att du är medlem på Turkiska Ungdomsförbundets lokalföreningar
- att du är över 18 år
- att du förbinder dig att delta på hela workshopresan
- att Turkiska Ungdomsförbundet publicerar intervju om dig med namn och bild innan, under och efter resan.
- att du behärskar engelska i tal och skrift
- att du betalar en deltagaravgift på 500 kronor om du blir antagen

Ansökan skickas tillsammans med namn, adress, mejladress, ålder, telefonnummer och vilken förening man är medlem på med en motivation om:
- varför du är lämplig att delta på workshopresan
- vad för förväntningar du har på workshopresan
- ditt syfte med att gå just denna workshop
- hur Turkiska Ungdomsförbundet ta del av din kompetensutveckling

Du skickar ansökan till info@tuf.nu. Sista ansökningsdatum är den 24 augusti 2012. Ansökningar efter sista ansökningsdatumet kommer inte att behandlas.


Aksaraya yolcu kalmasin!

Är du ung? Brinner du för media? Vill du lära känna andra unga från olika europeiska länder? Då borde du delta på workshopresan i Aksaray, Kappadokkien.

Turkiska Ungdomsförbundet har inlett ett samarbete med Avrupa Birligi Egitim ve Genclik Programlari merkezi baskanligi (Center for European Union Education and Youth Programmes). Våra medlemmar kommer få möjlighet att delta på en workshopresa i Aksaray tillsammans med andra unga från olika europeiska länder och lära sig ALLT om media.

All info publiceras inom få dagar.

/Gülsen