Mer information

måndag 25 augusti 2014

Jimmie Åkesson och PartiledarintervjuernaOm ni är riktigt intresserade av partiledare så kan ni gå in och kolla på de djupintervjuer terapeuten Poul Perris utförde med alla partiledare för SVT:s räkning. Det fanns många riktigt roliga inslag men de roligaste var att Jimmie Åkesson berättade om sin uppväxt i Sölvesborg. Typ att hans uppväxt var fylld av konfrontationer mellan svenska barn och invandrare. Cirka en dag efter kunde man läsa över hela Internet hur falska hans minnen var och att ingen annan upplevde samma sak, inte ens hans klasskompisar eller hans egna lärare. Tydligen gick det 1 "invandrare" i hans klass och senare i mellanstadiet gick det två. Han sa också att han inte förstod att SD på den tiden hade starka kopplingar till och var nazister. Det var jätteroligt faktiskt, jag brukar googla det här när jag vill bli på lite bättre humör.  
Gellert Tamas som bland annat skrivit boken Lasermannen skriver Åkessons minnen i den här jättefestliga artikeln från Aftonbladet kultur. Även Patrik Lundberg, några år yngre än Åkesson men uppväxt på samma ställe ställer sig frågan hur han kunnat missa den nazistiska propagandan SD drev i Sölvesborg. 


Hans gamla lärare sa bland annat alla i Sölvesborg skakar på huvudet åt Jimmes upplevelser, att det absolut inte stämmer. Här finns en ganska underhållande debatt mellan de två från SVT. Här är en till artikel efter debatten där läraren fortsätter med att ankaga Åkesson för att ljuga. 


Nätverket Inte rasist men slår hål på Åkessons historia genom att redovisa exakta antalet invandrande till Sölvesborg under hans uppväxtår och visa på att information som SD spred då var klart nazistisk.In- och utvandringar i Sölvesborg

1981: 19 utrikes flyttningar in, 12 ut

1982: 14 utrikes flyttningar in, 26 ut

1983: 14 utrikes flyttningar in, 30 ut

1984: 22 utrikes flyttningar in, 13 ut

1985: 24 utrikes flyttningar in, 10 ut

1986: 99 utrikes flyttningar in, 27 ut

1987: 107 utrikes flyttningar in, 9 ut

1988: 190 utrikes flyttningar in, 20 ut
Källa: SCB


Inte rasist men intervjuar också många skolkamrater till Åkesson som upplever att det var han som spred hat och oro, inte de så kallade invandrargängen. 

Läs Inte rasist mens artiklar här och här 

Vad är lärdomen här tycker ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar