Mer information

måndag 18 augusti 2014

Valkompasser

Vet du inte vad du ska rösta på?

En valkompass är ett verktyg framtaget av olika "experter", du kan gå in, svara på ett antal frågor och den visar ungefär vilket parti du ligger närmast. Fördelen är att en valkompass kan peka ungefär åt vilket håll du ligger i partipolitiken men det farliga är att man tror alldeles för mycket på den. Tänk på att alternativen som tagits fram skapats av någon annan åt dig, så läs på och försök att bilda din egen uppfattning om frågor.

Att inte veta vad man ska rösta på är väldigt vanligt, jag har inte själv bestämt mig och lär nog göra det i valstugan när jag väl är på plats. Jag velar för att jag vet inte vad som är bäst även fast jag har mina åsikter. Försök att läsa på på partiernas hemsidor, eller hitta någon kandidat som du känner är nära dig. Ta hjälp av släkt och vänner men glöm inte att det alltid är du som bestämmer vad du ska rösta på. Det är lätt att svepas med i andras argument men gå alltid efter din magkänsla.

Vilken valkompass som är bäst är svårt att svara på, jag gillar verkligen professorn i Statsvetenskap Tommy Möller som har varit med i skapandet av DN:s valkompass så jag testade den först. Du kommer att få olika resultat varje gång, eller olika resultat på olika kompasser, det är vanligt och visar bara hur lika partierna egentligen tycker i vissa frågor. Gör en redan idag!!!!!!!!!!!


Här är SVT:s valkompass
Här är DN:s
Här är SvD:s
Här är Aftonbladets

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar